2013

Ανακοίνωση

  • Δημοσιεύματα

Το ΄Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄,  ανακοινώνει ότι θα τιμήσει τα ονομαστήρια του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ (19 Ιανουαρίου)  τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 με δωρεάν είσοδο στο Βυζαντινό Μουσείου και Πινακοθήκη του Ιδρύματος για του Κύπριους επισκέπτες. Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στην έκθεση «Ο Μακάριος και οι Καλές Τέχνες» που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Ιδρύματος.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

  • Δημοσιεύματα

Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Βυζαντινού Μουσείου και Πινακοθήκης του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ θα εκτίθενται έως το τέλος του 2014 - Επέτειο 40 χρόνων από την Τουρκική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, οι 173 εκκλησιαστικοί θησαυροί που επαναπατρίσθηκαν πρόσφατα από το Μόναχο.

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ 173 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

  • Δημοσιεύματα

Την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2012, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σεμνή Τελετή υποδοχής των 173 εκκλησιαστικών θησαυρών, οι οποίοι επαναπατρίσθηκαν πρόσφατα από το Μόναχο της Γερμανίας. Η τελετή υποδοχής των εκκλησιαστικών θησαυρών, την οποία διοργανώνουν από κοινού η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και το Τμήμα Αρχαιοτήτων, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Βυζαντινού Μουσείου του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Ανακοίνωση για την 1η συνεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος

  • Δημοσιεύματα

Στις 12 Ιουνίου 2013 συνήλθε υπό την Προεδρία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β΄ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Εγκαίνια Έκθεσης Τέχνης Μαθητών

  • Δημοσιεύματα

Εγκαίνια Παιδικής Έκθεσης

2013

  • Δημοσιεύματα

25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 - ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (Κατεβάστε την πρόσκληση απόεδώ)

25 APRIL 2013 - EASTERN RELIGIOUS CHOIR CONCERT IN THE FIRST HALL OF THE BYZANTINE MUSEUM