Προσκληση στην τελετή λήξης της έκθεσης "Κυπριακώ τω τρόπω"

  • Categorized in: 2017

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και η Ιταλική Πρεσβεία σάς προσκαλούν σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 2018, των 40χρονων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και με την ευκαιρία της λήξης της Έκθεσης «Κυπριακῷ τῷ τρόπῳ - Maniera Cypria. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2018, στις 7 μ.μ. στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου στη Λευκωσία.

Στην Εκδήλωση για την λήξη της Έκθεσης «Κυπριακῷ τῷ τρόπῳ - Maniera Cypria», οποία εγκαινιάσθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2017 και θα τερματισθεί στις 25 Ιανουαρίου 2018, θα γίνουν δύο διαλέξεις: η πρώτη «H ζωγραφική παραγωγή του 13ου αιώνα στην Κύπρο ανάμεσα σε δύο κόσμους» θα δοθεί από τον δρα Ιωάννη Ηλιάδη, Διευθυντή Βυζαντινού Μουσείου και Πινακοθήκης Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ ́, και η δεύτερη με τίτλο «H ζωγραφική παραγωγή του 13ου αιώνα στην Ιταλία και οι σχέσεις της με την Κύπρο» θα δοθεί από τον δρα Michele Bacci, Καθηγητή Ιστορίας Μεσαιωνικής Τέχνης του Πανεπιστημίου του Φριβούργου.

Την Εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο κ. Andrea Cavallari, Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, ο κ. Αντρέας Κεττής, Επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομος Β ́, Πρόεδρος Δ. Σ. Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ ́.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Έκθεση ¨Κυπριακώ τω τρόπω" και δεξίωση.

Κατεβάστε την πρόσκληση απο εδώ